Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat

Mat och hälsa har alltid intresserat mig, och jag försöker leva efter principen att alla råvaror och produkter man använder ska vara så rena som möjligt. Ekologiskt är en självklarhet, och halvfabrikat är mer eller mindre bannlyst i mitt kök. Jag har inte själv några allergier, men jag väljer ändå att äta glutenfritt, mjölkfritt och sojafritt i så stor grad som möjligt, och därför har jag gjort kategorier som gör det möjligt att välja recept efter dessa kriterier. Ägg och nötter använder jag mycket i min matlagning, men jag har ändå med kategorierna ”Utan ägg” och ”Utan nötter” eftersom det också är väldigt vanliga allergener. Och i mitt begrepp nötter ingår även mandlar och jordnötter, även om jag vet att det egentligen inte är korrekt… Vi försöker också äta mat med lite kolhydrater, men äter inte strikt LCHF utan snarare en ganska liberal variant för det mesta. Därför har jag kallat den ena kategorin ”LCHF eller GI”. Här kan man alltså hitta recept från bägge ändar av skalan, från ketosbildande LCHF till relativt kolhydratsrik (sett med LCHF-ögon) mat, men som ändå har lågt GI.

Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.