KOSTVETAREN

Min blogg handlar om allt som rör mat och livsmedel.
Jag är utbildad Kostvetare och har studerat allt från dietetik till gastronomi.
Jag älskar all mat som är god men reflekterar ibland över vad som sägs runt forskning och hälsa.
Recept, fakta, tips, nya rön blandat med egna funderingar och erfarenheter finns med i bloggen.

KOSTVETAREN

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Linda´s goda

Jag är en tjej på 41 år som har ett brinnade intresse för matlagning och det har jag haft så länge jag kan minnas.
Jag bor med min sambo och fem barn. Jag har inte bloggat så länge, så mycket är nytt för mig. När jag va liten brukade jag dra ut lådorna jämte spisen så det blev en trappa och klättrade upp på dem för att kunna sitta brevid spisen och se på när mamma lagade mat. Jag lagar det mesta, allt från husmanskost till indiskt. Jag har en stor kryddträdgård med många färska kyrddor som jag använder i min matlagning.

Linda´s goda

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 2,80 out of 5)
Loading ... Loading ...

Pernilla Bredolt – training, traveling and thoughts

har bloggat i över tre år och skriver om mitt liv på olika platser i världen. Mat och hälsa är starkt fokus.

Pernilla Bredolt – training, traveling and thoughts

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Matnyttigt om kost och träning

Välkommen till min blogg med matnyttig info om kost och träning – mina största intressen. Jag heter Nina och förutom att fixa nyttig LCHQ-inspirerad mat i köket instruerar jag på gym, springer samt håller på och lär mig spela tennis.

Matnyttigt om kost och träning

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

dalkullans tårtor

Är en 39-årig tjej som bor i Dalarna med min familj och som älskar allt vad bakning hör till. Det bästa jag vet är att få baka tårtor och då helst med olika teman. När jag inte får/kan baka tårta så bakar jag även annat, som t ex matbröd, kakor, långpannebröd, efterrätter….ja kort sagt det som faller mig in. Provar gärna nya saker jag tidigare inte gjort vad gäller bakning men även gamla hederliga beprövade recept.
Lagar också mat till viss del och då många gånger med vilt inblandat eftersom vi för det mesta äter älgkött. Tycker också om att ta reda på det som naturen har att ge oss, för det finns verkligen en hel del.
Tycker om odling till en viss del och då mest sådant som är ätbart. Vill gärna kunna använda det som jag odlar i min matlagning eller bakning.

dalkullans tårtor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 2,75 out of 5)
Loading ... Loading ...

Matskribenten

Jag har nyss startat en sida där jag lägger ut recept med bilder på relativt lättlagade rätter jag lagat själv och ger mitt personliga omdöme.
Recepten är kategoriserade och jag skriver även några personliga rader om mig och min familj.

Matskribenten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Tvillingmat

Bloggen heter tvillingmat eftersom jag lever i en familj där en är vegetarian. På bloggen visar jag tre olika recept: tvillingar där recepten är lika men ändå olika eftersom köttet eller fisken är utbytt mot något vegetariskt, helt vegetariska rätter som min de övriga i min familj verkligen gillar och vegorätter som funkar som komplent till kött eller fisk och som då kan ätas som ensamrätt av vegetarianen. Min tanke är att många familjer har det som vi och därför behöver lite inspiration att hitta rätter som är lätta att laga samtidigt.

Tvillingmat

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading ... Loading ...

Emma-Lous blogg

Min blogg handlar mycket om mat och det kommer ungefär 1-2 matrecept per dag, även om jag är bortrest, eftersom jag då tidsinställer blogginlägg så att bloggen uppdateras konstant. Skriver även om mina barn och vad vi hittar på. Annars skriver jag om hår och skönhet (utbildad frisör) samt press och event (utbildad journalist). Lägger också upp många tävlingar där företag kontaktat mig för sponsring. Jag har en oerhört bred blogg och därmed många målgrupper som följer mig.

Emma-Lous blogg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (17 votes, average: 3,12 out of 5)
Loading ... Loading ...

Glimten i grytan

Glimten i grytan drivs av Uppsala Kamrat Mat, UKM. Vilka är vi då? En matlglad trio bestående av Ulrik, Karin och Mikael som alla intresserade av att laga och äta god mat. Vi tyckte att det vore kul om man kunde äta middag med folk man faktiskt inte träffat förut, och gärna på något ställe där man inte annars kanske äter en middag. Vi kan kalla det ”guerilla dining”, ”supper clubs” eller ”restaurang i ditt vardagsrum”. Sagt och gjort, vi slog våra påsar ihop och i mars 2011 hade vi vår första middag tillsammans. Ulrik och Karin känner varandra från jobbet, Karin och Micke träffades på en grillkväll hos en gemensam vän och Ulrik och Micke träffades på vår första planeringsmiddag hemma hos Karin. Vad gör vi då? Jo, vi lagar gärna god mat från grunden och gärna med ekologiska och närproducerade råvaror. Och så gillar vi att planera våra kommande tillställningar och testlaga mycket mat. Ibland blir det bra och ibland blir det mindre bra. Men det är ju så man lär sig, glimten i grytan liksom.

Ulrik Strandberg, Drälingebon som mer än gärna grillar. Han är lite som Fredde i Solsidan när det kommer till grillning. Han grillar hel anka, korvar, fläskkarré och till och med pizza. Som om detta inte vore nog så brygger mannen sin egen öl och vann guld i klassen ”Belgisk och Fransk ale” på SM 2010 och fick därmed representera Sverige på Skandinaviska ölmästerskapen i Köpenhamn. Utöver detta experimenterar han med allt vad glutenfritt heter.

Karin Torvenius, att hon tycker om att baka är en nog en underdrift, anser att bakning är avkoppling och att livet är för kort för att äta tråkigt bröd. Bakar helst kakor och bullar, har nyligen börjat med surdeg och är fast. Senaste grejen är surdegspizza. I UKM är hon den som slår ett slag för att vi ska laga mer vegetarisk mat. Hon försöker leva efter devisen att ingen mat ska slängas och kämpar för att bli resternas mästare.

Mikael Weiss, bibliotekarien som vurmar för äkta husman, långkok och löpning. Mikael är han som stoppar sin egen korv till jul, undersöker hur man bäst kallröker och kan man lufttorka skinka över köksbordet? Han är även en jävel på att slunga aioli. Han har nu också avslöjat att han har en lysande framtid som hemmaorganisatör, hans kallskafferi är numera som en våt dröm för de som gillar ordning och reda.

Glimten i grytan

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (6 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Fru Jonssons Kök

Jag är en novis i köket som bjuder på både lyckade och mindre lyckade försök. Bloggen har jag främst för samla recept som jag gillar för egen del. Bjuder även på veckomenyer när jag får till det och berättar om erfarenheter från vårt testande av Matkassar. För tillfället blir det mycket LCHF men en och annan sötsak smyger sig in också. Är också nyfiken på det indiska/ayurvediska köket samt ”yogamat”. Maten som lagas i vårt kök ska passa stora som små och vårt mål är att laga nyttig, hälsosam mat från grunden. Jag är GALEN i kokböcker så visst händer det att jag skriver om mina favoriter också.

Fru Jonssons Kök

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 1,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Page 8 of 22« First...«678910»...Last »