Matglada Barn

Jag är en 31-årig mamma som inspireras av små kräsna munnar
och sporras av utmaningen att locka fram deras nyfikenhet; att med
sinnenas och lekens hjälp utforska matens värld och göra dem till Matglada
Barn.

Mat för mig är glädje och gemenskap. Det är lust och skapande, avkoppling
och uppladdning. Jag är utbildad kostekonom och har jobbat både i
restaurangkök och provkök och under en tid även som hem- och
konsumentkunskapslärare. Idag jobbar jag med recept och inspiration i
livsmedelsbranschen. Men bloggen är privat. Tankarna här är helt och
hållet mina egna.

Jag kan det mesta om näringslära och lättlagad mat, men i praktiken har
jag samma dilemma som alla föräldrar. Mat ska planeras, handlas och lagas.
Helst ska den både kunna lagas och ätas med ett barn på armen. Den ska
vara varierad, traditionell, nyskapande och helst bli uppäten.

Ledord för bloggen är matglädje, smak och doft, upplevelser och
nyfikenhet. Men som kostekonom vore det konsigt om jag inte även vidrörde
vitaminer och mineraler. Du som läsare kan känna dig trygg med att de
kostråd jag ger är baserade på vetenskap och följer
Livsmedelsverkets riktlinjer.

Matglada Barn

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 2,40 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.