Matsmart med dietist Annica Långvall

Det finns en anledning till att varje löpsedel innehåller en ny diet: för att ingen av dem har fungerat i längden. Jag tror på en allsidig kost där det finns plats för njutning, samtidigt som man mår bra och orkar med allt man vill göra i livet.
Jag är legitimerad dietist, matnörd och matskribent och min matfilosofi handlar om helhet och individualism: man kan äta allt men inte alltid. Det gäller att hitta ett bra sätt att äta i vardagen som passar in i just DITT liv. Alla har en relation till mat och som dietist vill jag vara med och göra den relationen lustfylld, rolig, utan ångest och pekpinnar. Mat ska vara en höjdpunkt i våra liv och ge oss hälsa så att vi orkar med det vi vill göra idag och så att vi mår bra i längden – matglädje och hälsa, idag och imorgon.
Mat är en stor passion för mig. Jag älskar att laga mat och baka bröd, äta mat, umgås kring mat och prata om mat. Jag lagar gärna mat där råvarorna får ta den största platsen och mina favoritråvaror är grönsaker, frukt och bär. För mig är det också viktigt att tänka långsiktigt och hållbart, därför finns ekotänket och det klimatsmarta alltid med på ett hörn.

I min blogg hittar du framförallt hälsosamma, goda recept tillsammans med mina tankar om mat ur ett hälsoperspektiv. Jag vill hjälpa dig att översätta kostråden till praktik i din vardag. Hoppas du blir inspirerad!

Förutom att blogga och fotografera jobbar jag som administrativ dietist på Östersunds sjukhus, och när tillfället bjuder som föreläsare och konsult med bland annat menyplanering.

Matsmart med dietist Annica Långvall
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 3,10 out of 5)
Loading ... Loading ...

Comments are closed.